L200

Ние го тестиравме новиот пикап L200 во мошне тешки услови. Да се поминат тешките услови, не е доволно за нас. Новиот L200 мораше да ги издржи најекстремните услови. Новиот L200 може беспрекорно да се движи на различни терени, благодарение на добро познатиот систем за погон на 4 тркала, развиен од страна на Mitsubishi Motors, Super Select 4WD-II. Овој исклучително напреден систем ја контролира моќноста и сопирање на секое тркало одделно.

Како функционира?

Опција: 2H

2WD HIGH RANGE

Со погон на 2 тркала. Доколку ја изберете оваа опција за движење, се добива глатко и економично возење и заштеда на потрошувачката на гориво.

Опција: 4H

4WD Постојан погон

Оваа опција овозжможува поголема стабилност при влечење или кога е потребно поголемо зафаќање на подлогата. Истата може да се активира во движење на возилото при максимална брзина од 95 км/час.

Опција: 4HLc

Погон на 4 тркала со високи вртежи и заклучување на централен диференцијал.

Оваа опција може да ја користите за рамнотежно распоредување на моќноста на тркалата, како и подобро зафаќање на тркалата со подлогата.

Опција: 4LLc

Погон на 4 тркала со ниски вртежи и заклучување на централен диференцијал.

На овој начин се овозможува подобра можност при завртување, како и максимална влечна сила на сите терени.

Напреден погон

Моторот на Mitsubishi L200 е вистински триумф на инженерството. Блокот на моторот е произведен од легура на алуминиум, поради што има исклучително, мала тежина. Во комбинација со common rail систем со директно вбризгување, добивате мотор со висока ефикасност.

**3.5 тони капацитет на влечење на приколка со сопирачки на 3 оски.

3.1 тони капацитет на влечење на приколка со сопирачки на 1 или 2 оски.

0.75 тони капацитет без оглед на бројот на оските на приколката и сопирачки.

Mitsubishi L200 не само што е моќен, туку и издржлив

L200 со леснотија може да влече приколки кои имаат различна носивост, како што се за градежна или земјоделска опрема. И системот за погон на 4 тркала помага да се одржи возилото стабилно на непредвидливи патни површини.

L200 внатрешност

Во внатрешноста на пикапот L200; ќе најдете многу опции кои не би ги очекувале во еден пикап. Уживајте во просторната кабина, високиот квалитет на изработка на седиштата и аудио системот.

Кабина со големина водечка во својата класа

Двојната кабина нуди најдобар простор во својата класа за своите патници, за да може да патуваат удобно.

Патувајте конектирани

Овој систем му овозможува подобра контрола на возачот, а уредите за забава добиваат повисоко ниво на значење. 7 инчниот екран, чувствителен на допир, обезбедува контрола на аудио сустемот, потоа ја нуди опцијата hands free за управување со телефонот, како и 360 степени преглед со камери, за полесно паркирање.

Избор на бои

Техничка спецификација

Мотор Invite Intense
Тип 2.2 4N14 D4 I/C T/C AS&G
Ниво на издувни емисии EURO 6d temp
Зафатнина 2268
Максимална силина kW(ks) / Rpm 110(150)/3500 rpm
Максимален вртежен момент Nm/Rpm 400/2000
Систем за гориво
Систем за довод на гориво Electrical , Fuel Injection, Common-Rail
Капацитет на резервоар за гориво 75
Број на патници 4+1
Пренос
4WD Easy Select 4WD
Димензии на товарен простор
Должина на товарен простор 1520 mm
Ширина на товарен простор 1470 mm
Висина на товарен простор 475 mm
Висина на под на товарен дел 850 mm
Систем за потпирање
Предно Независно – Попречни водилки, спирални пружини
Задно Круто – Елипса, листести пружини
Перформанси
Mаксимална брзина 174 km/h
Забрзување 0-100 -- sek -- sek -- sek -- sek
Горивна потрошувачка по стандарди на мерење NEDC WLTP NEDC WLTP
Градска л/100км 8.6 8.9 8.7 9.2
Комбинирано л/100км 7.4 7.8 7.6 8
Отворено л/100км 6.8 7.5 6.9 7.8
Extra High 9.5 9.6 10
Комбинирано л/100км 8.5 8.8
CO2 емисија на гасови - Комбинирана NEDC WLTP NEDC WLTP
196 gr/km 223 gr/km 199 gr/km 231 gr/km
Габаритни димензии и тежини
Вкупна должина 5225 mm
Вкупна ширина 1815 mm
Вкупна височина 1780 mm
Меѓуоскино растојание 3000 mm
Висина од тло 200 mm
Сопствена тежина 1970 kg
Максимална тежина 3010 kg
Капацитет на влечење (приколка со кочница) 3100 kg
Менувач
6 МТ

L200 Ценовник

Симни PDF

L200 Каталог

Симни PDF

L200 Аксесоари

Симни PDF